Blog DigitalMakers - Transformació Digital, Marketing Digital i Desenvolupament web

3 bones pràctiques per treballar des de casa

Written by Pasqual Flores | 21/10/2020 12:58:44

No tothom està acostumat a treballar des de casa.

En aquest article us oferim 3 bones pràctiques que us ajudaran a gaudir de l'experiència de desenvolupar l'activitat professional des del vostre llar.

Dividim l'experiència de treballar des de casa en els següents tres grans blocs:
  1. Un espai dedicat.
  2. Mètode productiu.
  3. No tot és treballar.

A continuació desenvolupem punt a punt.

 

1. Un espai dedicat

És igual on visquis, en una casa de 4 pisos amb jardí o en un petit apartament de 45m2, sigui on sigui, has de trobar un espai dedicat on et trobis el més còmode possible.

Aquí algunes característiques importants:

  • Aïllat.
  • Llum natural.
  • Elements de treball.


Aïllat

Busca l'espai de la casa on estiguis més aïllat, que no sigui per exemple un punt de pas com el menjador.  Simplement pensa en l'espai de la casa on vagis a tenir menys interrupcions. Així podràs treballar de forma agradable, calmada i efectiva.

Llum natural

Si l'espai aïllat pot disposar de llum natural i amb sort estar a prop d'una finestra o balcó amb vista a l'espai obert amb una mica de verd molt millor!

Instal·lar-te a aquest escenari, il·luminat, amb el blau de cel i el verd de la vegetació, permetrà a la teva ment treballar de forma equilibrada i agradable.

L'harmonia de l'espai afavoreix la concentració i ajuda a prendre decisions de forma més eficient.

Si per contra, el teu espai no compta amb il·luminació natural, incorpora elements que t'ajuden a estar en contacte amb la natura (il·luminació càlida, plantes d'interior, etc.).


Elements de treball

Finalment, per complementar el teu espai dins de casa, hi ha el material que vas a utilitzar.

La nostra recomanació és:

  • ser minimalista, no tinguis res que no vagis a fer servir
  • organitza un espai de treball ergonòmic, que et permeti mantenir una bona postura

Aquí us deixem algunes recomanacions molt bàsiques, econòmiques i que hem testejat personalment, pensant especialment per als que treballem amb portàtil:

 

2. Mètode productiu per treballar des de casa

Probablement molts de vosaltres   esteu acostumats a treballar en una oficina i quan us trobeu en la situació de treballar des de casaapareixen certs punts que us generen conflicte.

Algunes de les frases que escoltem més sovint són:

  • ""Treballo més hores; no tinc clar quan començo o quan va finalitzar la jornada, sempre estic mig connectat, no descans, etc.."

Després de l'experiència d'anys de treballar en remot, us recomanem posar el focus en desenvolupar un mètode personal de productivitat amb el que us sentiu còmodes.

Per fer-ho, recomanem realitzar el curs "Work Smarter, Not Harder: Time Management for Personal & Professional Productivity", by University of California, Irvine

Amb el curs realitzat, tindreu una base molt completa per prendre el control de el dia a dia i caminar iterativament cap els vostres objectius.

Evitareu aquesta horrible sensació tan habitual de "buff, ja ha passat tot el dia, no he parat de treballar; i encara no he començat amb l'important! ! El dia se m'ha escapat !!".

Així doncs, quins són els passos a seguir?

El primer pas és adaptar el mètode a la vostra situació personal i en segon lloc valorar com la tecnologia ens permet portar-lo a un seguent nivell.

Us recomanem que us formuleu les següents preguntes:

  • Quin és el meu objectiu principal professionalment? Quantes hores vull treballar per aconseguir-ho?
  • Com sé quines tasques són importants i crítiques per avui? ¿Importants però no urgents? Poden esperar?
  • A què realment estic dedicant el meu temps? Està realment alineat amb els meus objectius? Quant de temps estic dedicant?

Aquí us deixem algunes de les principals eines que fem servir en el dia a dia, les quals són senzilles i pràctiques:

  • Billage Per mesurar i saber a què dedico el meu temps i el de l'equip.
    • L'equip de DigitalMakers registra les seves hores en una eina de gestió interna, la qual ens permet facturar, gestionar projectes, etc., l'eina és Billage.
    • Mesurar el temps, no només et permet gestionar el negoci, sinó que a més et dóna consciència d'on estàs invertint les hores en cada moment.
    • Billage, ofereix una interessant funcionalitat de "Play" la qual, tal com si fos un Spotify, et permet fer "play" a l'iniciar una tasca i "stop" a l'finalitzar-la, realment molt usable.
    • Una fantàstica i recomanable alternativa a Billage, en cas de no necessitar la resta de funcionalitats per a mi és Toggl.
  • Todoist integrat amb gmail.
    • Fa anys que alguns membres de l'agència fem servir todoist com a gestor de tasques. La clau d'aquesta llarga i satisfactòria relació prové que el major volum de les nostres tasques tenen com a origen el compte de correu electrònic, en el nostre cas: gmail.

Altres eines interessants que poden formar part rellevant del vostre dia a dia són:

  • Hubspot. Centralitza tota la relació amb els vostres clients.
    • Des que no us coneixen i us troben pels vostres continguts / anuncis, passant per la gestió del seu interès / oportunitat, arribant a guanyar les propostes i mesurant el seu grau de satisfacció per convertir-se en ambaixadors de la vostra marca.
  • Google Suite. Una suite cloud per a totes les vostres eines de productivitat en backoffice (correu, calendari, repositori documental, fulls de càlcul, processador de text, videoconferències, etc.)

 

3. No tot és treballar

Observem que sovint, quan algú comença a treballar des de casa, el primer que troba a faltar és la socialització. De cop, sembla que tot sigui treball. Una reunió rere l'altra, una tasca després d'una altra.

I és que quan treballem a l'oficina, un important factor del nostre dia a dia és la socialització: aquests cafès a l'office, les small talk de l'ascensor, el previ a les reunions, les converses de passadís, la coincidència en el bany, els viatges de treball etc.

Amb el treball en remot perdem gran part d'aquesta socialització tan necessària.

A DigitalMakers recomanem buscar un equilibri. És a dir, treure avantatge dels punts productius que t'ofereix poder treballar des de casa i, alhora, conscientment forçar descansos i pràctiques que ens permetin socialitzar.

Algunes recomanacions que us suggerim:

  • Després d'una hora d'intens treball, fes un descans de 5 o 10 minuts.
  • Com registres el teu temps, gràcies a les eines que t'hem explicat abans, sigues conscient d'això i no treballis més hores de les previstes.
  • Teletreballar ajuda a la conciliació. Organitza el teu temps i aprofita per acompanyar els teus fills a l'escola, menjar en família i quan finalitzis la jornada fes per socialitzar amb els teus familiars i amics (encara que sigui virtualment).
  • Incorpora una rutina d'exercici al teu dia a dia. No hi ha excuses, amb el temps que ens evitem amb desplaçaments a la feina, podem anar a gimnàs o bé fer exercici a casa.

Esperem que els nostres tips i recomanacions us ajudin a millorar el vostre dia a dia treballant des de casa.

I tu? Quina és la teva experiència treballant des de casa? Positiva? Negativa?

Comparteix amb nosaltres la teva experiència! :-)

Una abraçada virtual!