Blog DigitalMakers - Transformació Digital, Marketing Digital i Desenvolupament web

5 eines per generar negoci amb Wordpress

Written by Jordi Prat | 07/06/2019 14:21:22

En aquest article t'expliquem les 5 eines que no et poden faltar si la teva empresa treballa amb Wordpress.

A DigitalMakers sempre pensem com millorar el teu negoci, i en el cas de la teva web amb Wordpress, el més important és que les eines que hi instal·lis tinguin com a objectiu atreure trànsit de qualitat al teu web i, per tant, generin més conversions.

I és que en la transformació digital de les empreses, la teva pàgina web actua com un comercial que mai se'n va a casa.

La teva web funciona 24 hores 7 dies a la setmana, de manera que és el teu "millor empleat".

Si ho penses així, tenir una pàgina web que només actua com a targeta de visita surt molt car, així que el que et recomanem és que treguis el màxim partit al teu web perquè vengui fins i tot quan tu no estàs a l'oficina.

Amb les 5 eines que et donem avui, tindràs preparada la teva pàgina web amb Wordpress perquè el procés de convertir els teus leads en clients sigui segur i tranquil.

La nostra intenció des de DigitalMakers amb aquest article és que puguis tenir-lo com a referent o com a article de capçalera i consultar-lo quan hagis de dissenyar la teva pàgina web, l’hagis de renovar o hi apliquis qualsevol canvi.

Però recorda!

Aquestes 5 eines són tècniques, així que des de DigitalMakers et recomanem que les apliquis tenint en compte que a més, necessitaràs una bona estratègia de màrqueting i comunicació si vols que el teu negoci funcioni..

 

1. Per al posicionament SEO – Eina: Yoast

El contingut és rei a l'hora d'atraure trànsit de qualitat a la teva web, i compartir el teu coneixement en el teu sector és indispensable per atreure leads de qualitat.

Però de què serveix crear contingut si no utilitzem el SEO a favor nostre i ningú ens llegeix?

El SEO orgànic ens ajuda a aparèixer als buscadors i així atreure visitants a la nostra web.

Per això, des de DigitalMakers et recomanem Yoast, el millor plug-in de Wordpress per millorar el posicionament orgànic del teu lloc web..

A més, analitza el text de les teves pàgines i blog i et diu si està optimitzat per als buscadors.

Yoast compta amb una versió gratuïta i una altra premium, amb al diferència que la primera versió et permet afegir 1 paraula clau de SEO, i la segona te’n permet 5.

Tant la versió gratuïta com la premium inclouen assistència tècnica, i Yoast s'actualitza cada dues setmanes, cosa que fa que la teva pàgina web estigui sempre a l'última dels canvis en els algoritmes de SEO de Google..

A més, la versió premium et dóna una vista prèvia del teu lloc web a Facebook i Twitter i et proposa enllaços interns que pots incloure dins del text.


2. Per analitzar mètriques i conversió – Eina: Google Analytics by Yoast

Igual d'important és aparèixer a Google com avaluar el comportament de qui et visita per saber com pots millorar els teus continguts o la teva pàgina web en general.

No servirà de res que el teu posicionament sigui l'òptim i que treballi perquè rebis visites a la teva web si després no fas un seguiment de com interactuen els internautes i quines pàgines visiten, quant de temps s’hi queden...

Per això, Google Analytics s'ha convertit en el sistema d'estadístiques preferit per analitzar el trànsit i les visites d'un lloc web determinat, i no concebem cap lloc web d'empresa que no el faci servir.

Google Analytics by Yoast és un complement a Google Analytics per al teu negoci que et permet filtrar per rols d'usuari i comptabilitzar les visites realitzades pels usuaris administradors o autors perquè no desviïn les teves mètriques..

A més, Google Analytics by Yoast et permet autenticar a Google Analytics mitjançant l'API de Google només prement un botó.

 

3. Per a la seguretat del teu lloc web-Eina: Wordfence

Moltes empreses utilitzen Wordpress per crear la seva pàgina web perquè es posiciona molt bé als buscadors, és responsiu i molt personalitzable.

Però com a CMS (sistema de gestió de continguts) de masses, té com a desavantatge que és molt propens a rebre atacs, així que és importantíssim que com a empresa en garanteixis l’operativitat total.

Imagina el que deixes de facturar si ets una ecommerce i la teva pàgina està caiguda o no funciona bé per problemes de seguretat.

No t'ho pots permetre.

Per això, a DigitalMakers utilitzem i recomanem el plug-in Wordfence per a Wordpress.

Wordfence és un plug-in gratuït que supervisa constantment les ciberamenaces que afecten el teu lloc web i el protegeix contra adreces IP malicioses i altres malware.

A més, Wordfence realitza un seguiment de tot el que passa al teu lloc a nivell de seguretat i t'avisa si creu que està passant alguna cosa que no és normal.

4. Per millorar la velocitat del teu lloc web- Eina: W3 Total Cache

Els últims estudis demostren que un usuari passa de mitjana 3 segons en un lloc web.

Dit d'una altra manera, el 50% dels usuaris marxa de la teva pàgina si el temps de càrrega és superior als 3 segons.

Si ja tens un bon contingut, que al seu torn està ben posicionat i t’atrau trànsit de qualitat, no cometis l'error de perdre'l per una càrrega lenta de la teva pàgina..

Pensa que la meitat d'usuaris suposa la meitat de beneficis per a tu.

El plug-in ideal per millorar la velocitat del teu lloc web és W3 Total Cache, ja que comprimeix arxius, redueix el temps de descàrrega i millora el rendiment del servidor.

5. Per filtrar els missatges de spam- Eina: Invisible recaptcha for Wordpress

Aquest és l’últim pas tècnic que necessites perquè la teva web estigui en ple funcionament.

Has atret les visites gràcies al posicionament, has mesurat les analítiques per optimitzar el lloc web, t'has protegit dels ciberatacs perquè la teva web sempre estigui disponible i has augmentat la velocitat de càrrega.

Ara el que et falta és rebre correctament totes les sol·licituds d'informació, subscripció a butlletins o qualsevol altra CTA (crida a l'acció).

Amb el nou "Invisible recaptcha" estalviem als nostres clients i visitants el pas de fer clic a les caselles de "no sóc un robot" o les de seleccionar imatges per detectar que som humans.

Quin avantatge té això?

Molt simple. Per a l'usuari és molt més còmode, perquè no ha de fer res.

Només veurà un petit quadrat en un lloc concret de la pàgina, però no haurà de fer cap acció per demostrar "la seva humanitat".

D'aquesta manera, ens estalviem possibles problemes com ara perdre correus qualificats entre el correu brossa, o que el teu gestor de correu detecti tant de spam que el porti tot directament a la carpeta corresponent sense adonar-se que hi ha missatges que no ho són.


Què t'han semblat aquests 5 plug-ins per a Wordpress que milloren el teu lloc web i t'ajuden a generar negoci?

Ja els fas servir? Explica'ns-ho als comentaris i subscriu-te al nostre newsletter per rebre més informació útil per a la teva ecommerce o empresa de serveis!