Buyer persona o ideal client profile?

Jordi Prat 30 de jul. 2019 1 minuts de lectura
Spread the love

Si estàs llegint aquest article segurament és perquè consideres que l'Inbound Marketing és el camí que la teva empresa ha de seguir per augmentar el número de leads i de conversions.

En aquest article et volem exposar un parell de termes que en molts casos de forma errònia es considera que són el mateix, et parlem del “Buyer Persona” i del “Ideal Client Profile”.

A DigitalMakers ens agrada començar les coses pel principi i fer-te les preguntes que molts no et fan per la pròpia inèrcia de les presses i de la pressió de la venta ràpida: He de definir el buyer persona i el ideal client profile abans de crear una estratègia de Màrqueting? La resposta és Sí.

La comunicació en la seva pròpia definició demanda d’un emissor (en aquest cas la teva empresa) i un receptor (el teu client ideal). Imagina’t aquesta escena en què tens un missatge a entregar però no saps a qui, no ho trobaries estrany? Doncs això és el que passa si tens una estratègia però no has definit cap dels dos conceptes que et presentem avui.

 

Campanya #askdigitalmakers

 

Buyer persona

El buyer persona és una representació fictícia del nostre client ideal, la persona física. Amb aquest concepte moltes vegades ens trobem que les empreses no saben si han de definir el client que els està comprant o al que volen vendre (pot semblar el mateix però creu-nos, no ho és).

L’objectiu que es persegueix és esbrinar quin tipus de missatges i com podem impactar en les seves inquietuds per tal de captar la seva atenció i aconseguir finalment la conversió.

 

   Vols saber més sobre el buyer persona i com definir-lo?   

 

Ideal Client Profile

En els negocis enfocats a empresa (B2B) tan important és definir el buyer persona com l’empresa a la qual ens volem dirigir.

Per definir-lo ens podrem ajudar de les dades reals de vendes per definir el sector, la facturació anual, el nombre d’empleats o la ubicació geogràfica i en qüestions més específiques del nostre producte o servei, quins punts de dolor té.

L’objectiu que es persegueix en aquest cas és saber a qui ens dirigirem com a empresa alhora de preparar un missatge o inclús un material comercial.

 

   Vols saber més sobre el ideal client profile i com definir-lo?   

 

Com a empresa, quin m’interessa definir?

Us ho contestem ràpidament i sense complicacions. Si el teu negoci va enfocat a consumidor, el buyer persona, en cas de ser un negoci b2b, els dos.

A DigitalMakers ens encanta treballar-los amb els nostres clients, perquè convertim la sessió per definir la pedra angular de la vostra estratègia en una activitat amena, participativa i que involucra als treballadors i que sempre resulta en informació molt valuosa per preparar una estratègia guanyadora.

 

Per a més contingut rellevant, no ho dubtis, subscriu-te ja al nostre newsletter o segueix-nos a la xarxa social que prefereixis.

Jordi Prat
Profundament professional i realista, el Jordi és el gestor de projectes i consultor estratègic a DigitalMakers, especialista en marketing que no té por a dir les veritats als clients perque puguin millorar en el seu negoci.
Spread the love
Nueva llamada a la acción