5 consells imprescindibles per teletreballar amb nens

Miriam Huerta 31 de març 2020 2 minuts de lectura
Spread the love

La situació amb el virus que estem vivint en l'àmbit global ha fet que molts professionals hagin hagut de traslladar el seu espai de treball de l'oficina a la llar. Potser sent una de les primeres vegades que es teletreballa ja fa la fita diària una mica més complicada per compaginar-ho amb la vida personal, si, a més, li sumem nens, s'apuja la dificultat. És per això que volem donar-te alguns consells imprescindibles perquè puguis lidiar amb el teletreball i els nens sense perdre la xaveta.

 

Lloc de treball

Els dos primers consells que donarem tant poden ser útils per pares com per a teletreballadors novells.

És important adaptar un espai per poder treballar que estigui físicament separat, en una habitació separada per exemple, per evitar distraccions i focalitzar-te en les teves tasques. Converteix-la en una zona confortable per fer la feina i que tingui a la bora tot el que necessitis.

 

Planificació del dia

Probablement una de les coses més productives que pots fer és planificar els dies, no solament la part de feina sinó també totes les activitats amb els petits o quefers que tinguis. Sempre pensant en què necessitis que aquest tingui certa flexibilitat perquè pot haver-hi algun imprevist.

Plantejat matinar i aprofitar quan els nens dormen per treballar amb tranquil·litat i alleugerir la teva feina. Serà un temps ben utilitzat i on seràs més productiu i tindràs menys distraccions.

 

Disciplina

Que estiguis treballant des de casa no significa que deixis la teva rutina habitual de costat. Els experts recomanen que se segueixin les mateixes passes com quan s'anava a treballar a l'oficina: arreglar-se i vestir-se com un dia normal, mai estar tot el dia en pijama.

 

Descansar

Després de tota la feina i entre temps, sempre és aconsellable fer descansos, espaiar el temps de treball i fer descansos pautats i curts.

Hi ha diferents mètodes que es poden seguir, com ara Pomodoro, consistent en treballar en franges temporals de 25 minuts tenint petites parades entremig de 5 minuts i cada quatre franges de 25 minuts un descans més llarg d'uns 30 minuts.

Una altra opció per optimitzar les parades seria la regla dels 20-20-20, cada 20 minuts apartar la mirada de la pantalla i estar 20 segons mirant a un objecte llunyà o aixecar-nos per estirar les cames i anar repetint durant el temps laboral.

 

Repartir tasques

Ara és un bon moment per organitzar les tasques quotidianes i repartir-les entre tots els integrants de la família. En organitzar el dia serà més fàcil que tothom pugui col·laborar i repartir les hores de feina, estudi i altres activitats entre tots. Demana ajuda quan ho necessitis perquè fins i tot els més petits poden ajudar i fer d'això una activitat divertida.

 

Campanya #askdigitalmakers

 

I sobretot la mare de la ciència

En aquests moments el millor aliat que podeu tenir serà la paciència. Estem en una situació inesperada que esperem que ben aviat ens permetrà tornar a la normalitat. Però mentrestant, la nova rutina necessita tota la nostra imaginació, constància i paciència i acostumar-nos a ella de la millor manera possible, pensant sobretot que és temporal i que no podem controlar totes les circumstàncies. 

Esperem que aquests consells t’ajudin a poder compaginar la teva feina i la teva vida personal de la millor manera possible. Segueix els nostres articles  de #Continuemtreballant, on trobaràs altres idees per ajudar-te en la feina diària durant aquest temps en què treballaràs des de la llar.

Per a més contingut rellevant, no ho dubtis, subscriu-te ja al nostre newsletter o segueix-nos a la xarxa social que prefereixis.

Miriam Huerta
Profundament tècnica però amb un interès cap al marketing digital, fa més de 10 anys que es dedica activament al món web.
Spread the love
Nueva llamada a la acción