6 eines eficaces per comprimir i enviar arxius

Victor Garcia 14 d’abr. 2020 2 minuts de lectura
Spread the love

Cada vegada és més comú la necessitat de compartir arxius a través d'internet, des de fotografies, presentacions o pressupostos a arxius d'àudio o vídeo. En algunes ocasions els clients de correu com poden ser Gmail o Outlook no són capaços d'enviar arxius, ja sigui per pes o per format.

Per això en aquest article us donarem alguns consells per fer-vos la vida una mica més fàcil en aquest sentit.

Comprimir arxius

Començarem pel principi. A l'hora d'enviar un document ens interessa que malgrat el menys possible perquè tant la pujada com la baixada de l'arxiu siguin el més ràpides i eficients possible. Per això recomanem comprimir els arxius i tenim diverses opcions de fer-ho, et parlem de tres de les tres més habituals.

 

1. WinZip

Si estem utilitzant Windows, per defecte aquest sistema operatiu porta una eina per comprimir arxius que es diu WinZip. Per fer-ho només necessitem seleccionar el o els arxius que volem comprimir dins d'un Zip, fer clic dret sobre qualsevol d'ells una vegada seleccionats i anar a Enviar a > Comprimir a la carpeta Zip. Després d'haver-ho comprimit tindrem un arxiu .zip a punt per enviar.

 

2. WinRar

Així com hi ha WinZip que ve per defecte instal·lat en Windows, també tenim l'opció de descarregar un programa de tercers anomenat WinRar que ens ofereix el mateix servei. Tindrem alguns avantatges amb aquest programa ja que la seva taxa de compressió és millor que fa a WinZip (encara que pitjor que fa 7zip) ia més és compatible amb moltes altres extensions d'arxius. Si t'interessa el pots descarregar aquí.

 

3. 7zip

L'última opció recomanada seria fer ús d'un altre programa de tercers anomenat 7zip. Pel que fa a compressió es refereix, aquesta és l'opció òptima ja que ens proporcionarà la major reducció de pes d'arxius. Com a punt negatiu, no té tanta compatibilitat d'extensions com té WinRar. El pots descarregar aquí

 

Enviar arxius

Un cop tenim els nostres arxius ben optimitzats i llestos per enviar, ens trobarem amb que alguns clients de correu com Gmail no accepten certes extensions d'arxiu, com .rar per exemple, ja que no pot verificar el seu contingut. Per a això requerirem d'algun altre servei en línia per compartir arxius. Des Digitalmakers et recomanem 3:

 

1. WeTransfer

L'opció més recomanada seria fer ús de WeTransfer , qui ens permeten enviar arxius de fins a 2 GB amb la versió gratuïta. El podrem fer a través d'un enllaç generat que podrem compartir manualment, o directament amb un correu enviat des de la pròpia web a què li podrem afegir el missatge que desitgem.

 

2. Dropbox

Una altra eina típica és Dropbox, la qual ens permetrà compartir no només arxius sinó carpetes senceres. Ideal per posar en comú molt contingut d'una vegada i amb la tranquil·litat que sempre estareu sincronitzats. 

 

3. Google Drive

Finalment però no menys important recomanem utilitzar Google Drive. A l'igual que l'eina anterior ens permetrà estar completament sincronitzats amb el receptor del nostre arxius podent compartir a més de qualsevol tipus de document carpetes senceres. 

 

Esperem que aquestes eines us siguin d'utilitat i facilitin el vostre dia a dia. Com sempre us diem, qualsevol dubte o suggeriment que tingueu ens les podeu fer arribar, des Digitalmakers estarem encantats d'ajudar-vos.

Per a més contingut rellevant, no ho dubtis, subscriu-te ja al nostre newsletter o segueix-nos a la xarxa social que prefereixis.

Victor Garcia
Capaz de dar un buen servicio a varios clientes a la vez sin despeinarse, Victor es la persona a buscar si se quiere consejo en YouTube e Instagram o si se quiere un trabajo rápido y profesional en diseño y programación.
Spread the love
Nueva llamada a la acción