Què és el Buyer Persona?

Jordi Prat 18 de jul. 2019 2 minuts de lectura
Spread the love

En aquest article t’expliquem el valor de saber qui és el buyer persona del teu negoci i, a més, t’ajudarem a definir-lo.

La definició breu del buyer persona és:

Una representació ficticia del nostre client ideal, la persona física.

Cal anar amb compte amb el concepte ja que moltes vegades ens trobem que les empreses no saben si han de definir el client que els està comprant o el que volen vendre (pot semblar el mateix però creu-nos, no ho és).

Per a definir el buyer persona haurem de respondre a preguntes que inicialment no semblen tenir relació amb la nostra empresa però que ens donaran una idea de com és i que li interessa.

 

Perquè m’interessa conèixer el meu Buyer Persona?

Com a empresa, el teu objectiu ha de ser la venta i per tant conèixer a qui vols dirigir-te et servirà per saber com oferir els teus productes i també de quina manera promocionar-los. Fes-te una pregunta senzilla que servirà per saber si necessites fer aquest exercici: 

A qui vens els teus productes?

Spoiler: Si la teva resposta és similar a: “A tothom que mel’s compri” et garantim que necessites definir el teu buyer persona. Però no pateixis! La informació que tens a continuació et servirà de molt :) 

   DESCARREGA GRATIS LA PLANTILLA PER GENERAR ELS TEUS BUYER PERSONA   

 

Ok, però com defineixo el meu Buyer Persona?

Defineix qui és

Amb aquestes preguntes busquem posar-li cara i ulls al nostre client ideal, inicialment poden semblar preguntes molt supèrflues però ens ajudaran a definir el missatge i el to.

Perfil general
  • On treballa?, Quin càrrec té?, Quants fills té?...

Informació demogràfica

  • Quants anys té?, On viu?, Quan cobra?...

Identificadors

  • Quin caràcter té?, Com espera rebre la informació?...

Tip de DigitalMakers:
Posar-li nom i foto al teu buyer persona ajuda a dinamitzar la sessió i a fer-la més divertida. Una forma senzilla d’obtenir la foto és utilizar bancs d’imatges o Google images.  

Defineix les seves motivacions

Per saber com impactar, hem de saber que el motiva i que el preocupa, definir aquest punt és vital per saber si el nostre producte o servei el pot ajudar i com.

Objectius
  • A nivell laboral quin són els seus objectius?
Reptes
  • Quins reptes o problemes troba en el seu dia a dia?
Com el podem ajudar
  • Per assolir els seus objectius
  • Per afrontar millor els seus reptes

 

Defineix el "perquè" de les seves motivacions

Aquest punt complementa les anteriors preguntes, us ajudarà tant a definir el missatge com a preparar els vostres comercials alhora de fer l’acció comercial.

Comentaris

  • Exemples de comentaris reals de clients sobre els objectius i reptes que té.

Queixes

  • Exemples d’arguments pels quals no comprarien el nostre producte o servei.

 

Defineix com comunicar-te amb ell

Ara que ja sabem força informació sobre qui és el nostre buyer persona, anem a veure com li hem de comunicar els nostres productes o serveis

Missatge de Marketing

  • Com descriuries el teu producte o servei al client

Missatge de Ventes

  • Com vendries el teu producte o servei al client

 

Campanya #askdigitalmakers

 

Quin objectiu es persegueix?

L’objectiu que es persegueix és esbrinar quin tipus de missatges i com podem impactar en les seves inquietuds per tal de captar la seva atenció i aconseguir finalment la conversió.

Pensa que alhora de crear un mailing, fer una landing page o inclús fer una acció comercial, és molt important pensar en qui ho llegirà o escoltarà. 

A DigitalMakers ens agrada preparar les sessions de definició del Buyer Persona com un joc, fent partíceps al major número d’empleats possibles que interactuen amb clients, ja que les sinergies que es produeixen entre empleats ajuden a fer molt més eficient la sessió.

Per a més contingut rellevant, no ho dubtis, subscriu-te ja al nostre newsletter o segueix-nos a la xarxa social que prefereixis.

Jordi Prat
Profundament professional i realista, el Jordi és el gestor de projectes i consultor estratègic a DigitalMakers, especialista en marketing que no té por a dir les veritats als clients perque puguin millorar en el seu negoci.
Spread the love
Nueva llamada a la acción