Eines per editar un vídeo màrqueting d'una manera efectiva, ràpida i gratuïta

Oriol Escofet 13 de nov. 2019 3 minuts de lectura
Spread the love

En un anterior article et vam explicar com podies fer un vídeo des del teu departament de màrqueting sense la necessitat de grans recursos però si obtenint uns grans resultats. Aquest cop, seguint el fil, et parlarem d’eines que pots utilitzar per editar un vídeo màrqueting, amb l’objectiu de fer muntatges senzills que t'ajudaran a completar un bon vídeo que et permetrà impactar directament en el teu buyer persona.

 

Què necessites per editar un vídeo?

A l’hora de crear un vídeo et pots trobar que ho hagis de fer a partir de fotografies o a partir d’altres vídeos gravats prèviament. Per exemple, pot ser que t’hagis trobat que necessites fer un vídeo catàleg dels productes de la teva empresa, unint fotografies de diferents productes i afegint textos descriptius i una peça d'àudio, o en un altre cas et pots trobar per exemple que vols fer un vídeo de diferents clients explicant la seva experiència amb el teu servei o producte remarcant quin valor els aportes com a marca. D’entrada semblen dues coses molt diferents però veuràs que les eines que et presentem t’ajudaran a fer els dos tipus de vídeo i d’altres que puguis necessitar, d’una manera ràpida i efectiva.

El que si heu de tenir molt present abans de començar, és que per editar un vídeo necessiteu tenir molt clara la idea a transmetre per impactar al vostre buyer persona, buscar els elements gràfics que utilitzareu (vídeos, fotografies, àudios), elaborar els textos que introduireu en el vídeo i finalment escollir un software que us permeti fer-ne el muntatge, aquest últim punt és al que farem referència a continuació.

 

Programes per editar vídeos

En el mercat podem trobar infinitat de programes que permeten l'edició de vídeos, en aquest article ens centrarem en programes gratuïts i d'ús senzill que us puguin ajudar a fer acciones bàsiques com afegir el vostre logo, afegir un text o un àudio. També que us permetin fer accions com tallar o unir diferents vídeos, obtenint així un resultat professional amb una inversió de recursos molt petita.

 

Campanya #askdigitalmakers

 

Aquests són alguns exemples que podeu utilitzar:

 

Windows Movie Maker

És un software d'edició de vídeo que venia instal·lat per defecte en les versions de Windows i per tant era gratuït. Malauradament Windows ha deixat de donar suport a aquest programa i en Windows 10 ja no es troba disponible, però si disposes d'una versió anterior, encara pots utilitzar-lo. Aquest software permet edicions bàsiques de forma molt senzilla, podràs unir vídeos, tallar-los, afegir transicions, àudios, fotografies, etc... i posteriorment exportar-los amb diferents nivells de qualitat adaptan-los a l'ús que els hi vulguis donar, per exemple penjar-los al canal de Youtube.

 

iMovie

Pels que sou usuaris de Mac, també existeix un programa gratuït que permet una senzilla edició dels vídeos, és el iMovie que te l'avantatge que es pot utilitzar en dispositius mòbils que tinguin sistema operatiu iOS, com passa amb l'Iphone o Ipad. Aquest programa també permet de manera senzilla fer totes les funcionalitats bàsiques que pugueu necessitar per elaborar un vídeo de màrqueting i exportar-lo per a fer-ne l'ús que considereu oportú.

 

Openshot

És un software de codi obert, totalment gratuït i disponible per Windows, Max i Linux. Té un ús molt senzill i permet fer totes les funcions bàsiques d'edició de vídeo així com exportar en els principals formats com avi o mp4, en poca estona pots tenir un vídeo muntat amb un bon resultat. A més a més és un programa que no consumeix grans recursos per tant el podeu fer funcionar inclús amb ordinadors poc potents. Té com a desavantatge principal els pocs filtres i efectes que inclou, però en cas de no necessitar-los és una eina ideal.

 

VSDC Video Editor

VSDC és una molt bona eina per a editar i muntar vídeos amb efectes avançats d'una manera força senzilla. A més a més també conté les opcions de capturar la pantalla o gravar a partir de la webcam per si necessites per exemple fer demostracions de productes o gravar presentacions. Malgrat ser tan complet no requereix uns grans coneixements en edició de vídeo, amb una corba d'aprenentatge força curta es poden elaborar bons continguts. Aquest software té una versió PRO, però amb la versió gratuïta disposes de totes les eines necessàries per fer una edició bàsica i exportar-ho en els formats que puguis necessitar.

 

Shotcut

Si tens una mica més de coneixement o inquietuds en el tema de l'elaboració de vídeos i necessites vídeos més professionals, un programa que pots utilitzar és Shotcut. És un software de codi obert, disponible de forma gratuïta per totes les plataformes tant Windows, com Mac, com Linux. La característica principal de Shotcut és la infinitat de filtres i opcions que hi ha, això però també comporta un obstacle, la interfície del programa és més complexa i requereix un període més gran d'adaptació per tal d'explotar totes les seves opcions.

 

Des de Digitalmakers t'aconsellem per endinsar-te en la creació de vídeos començar per algun dels tres primers, sobretot Openshot si disposes de Windows 8.1 o Windows 10. Són tres editors força senzills, que us permetran començar a generar videos amb un bon resultat, sense perdre massa temps i sense necessitat d’inversió econòmica en llicencies.

Fins aquí el nostre article sobre programes bàsics i gratuïts d'edició de vídeo, esperem que t'hagi sigut útil i t'animis a provar-ne alguns d'ells i sobretot que t'ajudin a aconseguir els objectius de negoci de la teva empresa.  

I si tens alguna pregunta més que puguem resoldre't, pregunta'ns el que necessitis!!

Amb el nostre repte #askdigitalmakers, com a responsable de màrqueting pots preguntar-nos qualsevol dubte que no hagis pogut resoldre i nosaltres ens comprometem a donar-te resposta a través d'un article al nostre blog.

Aníma't i pregunta'ns el que necessitis!!







Per a més contingut rellevant, no ho dubtis, subscriu-te ja al nostre newsletter o segueix-nos a la xarxa social que prefereixis.

Oriol Escofet
Graduat en Multimedia i Màster en experiència d'usuari, l'Oriol és un enamorat de tot el que fa referència al mon on-line, desde desenvolupar pàgines web a editar videos, passant per l'analítica i l'estratègia digital, pensant en l'usuari final per ajudar-lo a que aconsegueixi complir els seus objectius amb eficacia i eficiencia.
Spread the love
Nueva llamada a la acción