Com preparar el teu ordinador per a una videoconferència exitosa

Silvia Fernàndez 07 de nov. 2019 4 minuts de lectura
Spread the love

 

En el nostre anterior article incidim en els avantatges que té la videoconferència per als responsables de màrqueting, en l'article que ens ocupa aclarirem com preparar el teu ordinador per poder realitzar una videoconferència exitosa i no morir en l'intent.

Aquí analitzarem com fer una videoconferència amb èxit d'una manera fàcil, econòmica i l'abast de qualsevol responsable de màrqueting, amb un ordinador de sobretaula o un portàtil. En una altra ocasió parlarem de videoconferències més sofisticades, amb càmeres d'alta gamma pensades per a això i pantalles de televisió d'alta definició.

Ja hem aclarit que la videoconferència és una molt bona eina per millorar el seguiment dels projectes, però per poder realitzar una videoconferència en condicions (sense talls de visualització o so, per exemple) és imprescindible que tinguis un bon equip preparat per a això, i en aquest article analitzarem què és el que necessites per assegurar l'èxit. 

 

Perfecte, m'apunto a la videoconferència però, què necessito per fer una videoconferència exitosa?

Tot i que la videoconferència és una eina molt interessant, per poder-la portar a terme d'una manera exitosa i sense problemes amb un portàtil o un ordinador de sobretaula és imprescindible comptar amb dos elements principals:

Agendar consultoria gratuïta

1. Un equip modern, actualitzat i preparat.

Si volem connectar-nos per videoconferència amb altres usuaris és imprescindible que el nostre equip estigui actualitzat i preparat per a això, aquí hem de revisar diversos aspectes:

Càmara

Ens caldrà un dispositiu que compti amb una càmera d'una qualitat mitjana/alta. Ens podem trobar amb dos tipus de càmeres:

  • Monitors amb càmara integrada: Actualment la majoria de portàtils disposen ja d'una càmera integrada i, en el cas dels sobretaula, els ordinadors Mac ja la tenen integrada. Si parlem de PC, també hi ha monitors que compten ja amb càmera integrada en moltes marques, només cal veure que ens encaixin en preu i mida de pantalla per escollir l'ideal.

  • Càmara externa: Una altra solució en el cas que el nostre monitor no tingui càmera integrada és realitzar la videoconferència amb una càmera externa compatible amb el nostre monitor. 

 

D'altra banda, si pensem en característiques, hi ha moltes opcions de cambra, però hi ha indispensables per tenir una càmera amb la qual fer una bona videoconferència:

  • FPS o Frames per segon: és important que tingui un mínim de 30 FPS (frame per second), ja que és el que determinarà els frames que pot capturar per segon, per tant, la qualitat de moviment de les imatges.

  • Velocitat mitjana dels quadres a mostrar: l'ideal és que generi fins 30 fotogrames per segon , per evitar que la imatge en moviment es vegi entretallada pels quadres que la càmera no pot mostrar.

  • Software: ha de ser compatible amb les videoconferències.

  • Ressolució: actualment, es poden adquirir càmeres de gamma mitjana amb una resolució de 640x480 píxels , més que suficient per fer una bona videoconferència. En aquest cas, no ens interessa treballar amb alta resolució perquè genera arxius molt grans i pesats per a l'enviament virtual.

  • Conexió: recomanem una conexió USB 2.0, per poder connectar l'ordinador d'una manera fàcil i que sigui detectada automàticament després de connectar-la, encara que també pot ser sense fils i connectar-se amb Bluetooth.

 

Micròfon

Evidentment, a més d'una bona imatge et caldrà un bon so, el no poder sentir el que diu algun dels integrants d'una reunió no només és desesperant sinó que és poc eficient. Encara que el teu ordinador o la teva càmera segurament tingui un micròfon integrat, recomanem utilitzar un micròfon extern per millorar la qualitat de l'àudio, pràcticament qualsevol micròfon augmentarà la qualitat de l'àudio, sigui sense fil o en format d'auriculars.

 

Monitor

Ha de ser modern i amb una mida mínima de pantalla de 17 polzades. Aquí hem de tenir en compte diferents aspectes:

  • Tipus de pantalla: un monitor modern és aquell que és de pantalla plana, LCD o TFT (els monitors de tub o CRT van ser molt populars fins als anys 90, en què van sorgir els LCD que van acabar prenent el relleu).

  • Ressolució de pantalla: si tens un monitor modern de pantalla plana, el més segur és que tinguis la resolució de pantalla adequada per realitzar la videoconferència. No obstant això, recomanem un mínim de 1920x1080 de resolució per assegurar una bona visualització

  • La mida de la pantalla: la mida és important per a la comoditat en realitzar la videoconferència i, encara que no és determinant, recomanem que la pantalla tingui una mida mínima de 17 polzades per assegurar la correcta visualització.

  • Amb càmara integrada: ja ho hem dit, no és imprescindible però recomanable per evitar problemes i per comoditat.


Sistema operatiu actualitzat

Sigui Mac o PC encara que no és imprescindible per realitzar una videoconferència, és recomanable que el sistema operatiu estigui actualitzat a les últimes versions per evitar problemes. 

2. Una bona conexió d'internet.

En una videoconferència cobra especial facilitat el compartir una informació des de l'ordinador i el poder assegurar que tots els implicats estiguin presents en la reunió, amb el que es facilita i s'avança més ràpidament en la presa de decisions. 
  • Si pots tenir una xarxa de FIBRA ÒPTICA molt millor, cada vegada és l'opció més habitual en empreses i particulars i afavorirà la rapidesa i la qualitat de la visualització, evitant talls.

  • Igualment, assegura't que el teu ordinador/dispositiu estigui ben enllaçat a la xarxa, preferiblement des d'un cable de xarxa que el vinculi directament al mòdem. Així t'assegures de no tenir problemes de connexió.

3. Un espai silenciós i privat.

Tot i que no és imprescindible, si pots fer la videoconferència en un espai on no hi hagi altres sorolls ambientals, serà molt més fàcil que s'escolti correctament i sense distorsions.


4. Una bona il·luminació.

Perquè la imatge es vegi nítida i no doni lloc a confusions, és important que hi hagi una bona il·luminació d'ambient.

 

En resum, per a poder realitzar una videoconferència reeixida no cal desemborsar una gran quantitat de diners, només hem d'assegurar de tenir un equip modern i actualitzat (tant el dispositiu com la pantalla), uns dispositius acoblats si cal que millorin la imatge i la qualitat de l'àudio i una bona connexió a internet. Si aconseguim tenir un equip amb aquestes característiques podrem realitzar videoconferències sense problemes i utilitzar totes les possibilitats per a la millora del negoci que ens proporcionen.

Si has considerat interessant aquest article, i no et vols perdre altres articles per ajudar-te com a responsable de màrqueting a facilitar o millorar subscriu-te a la nostra newsletter. 

Per a més contingut rellevant, no ho dubtis, subscriu-te ja al nostre newsletter o segueix-nos a la xarxa social que prefereixis.

Silvia Fernàndez
Controller & Talent specialist i gestora comercial de projectes digitals, experta en el món del disseny web i el marketing desde fa més de 15 anys, és una enamorada del marketing inbound i del bon tracte amb el client. 
Spread the love
Nueva llamada a la acción