Com fer un Vídeo Màrqueting efectiu per a la meva empresa

Jordi Prat 10 d’oct. 2019 3 minuts de lectura
Spread the love

En aquest article t'explicarem les claus perquè el teu departament de màrqueting pugui generar vídeos de màrqueting de forma autònoma sense grans recursos però sí amb grans resultats i efectius.

Per què la meva empresa hauria de generar vídeos?

A dia d'avui els continguts en format vídeo no són els més estesos però sí els més demandats pels usuaris. És una realitat que cada vegada consumim i ens agrada consumir continguts en aquest format.

El sector empresarial no difereix d'aquesta realitat, per tant, s'ha de potenciar perquè hi ha un nínxol important i és una bona oportunitat de negoci.

Una dada rellevant: davant la presentació d'un mateix contingut en diferents formats, el 68% dels enquestats van considerar que en vídeo van entendre o aprendre més sobre el producte o servei que se'ls presentava:

infografia_video_CAT

 

Entès!, però ... quins continguts hauria d'oferir?

A DigitalMakers sempre recomanem que el departament de màrqueting estigui en contacte permanent amb el departament comercial i sobretot amb els seus comercials pròpiament dit.

És imperatiu que puguem nodrir als nostres comercials dels continguts que facilitin la seva acció amb els leads qualificats perquè d'aquesta manera podrem oferir al nostre web o en els nostres continguts digitals la informació que els nostres potencials clients esperen trobar per convertir.

Dit això, facilitem a tall d'exemple algunes de les tipologies de vídeos que el teu departament de màrqueting podria generar sense invertir molts recursos:

  • Vídeo demostratiu dels casos d'ús del teu producte
  • Vídeo sobre l'empresa, les oficines, l'equip tècnic, etc
  • Vídeo sobre la vostra història, el vostre objectiu o sobre la marca
  • Vídeo invitació a un esdeveniment o a contractar un nou servei.
  • Vídeo respostes sobre preguntes freqüents sobre els vostres productes o serveis.

Evidentment hi ha moltes tipologies més de vídeos que el vostre departament de màrqueting podria necessitar però que requereixen d'un guió més elaborat o d'una producció més costosa. En DigitalMakers estarem encantats de donar-vos suport en aquesta i altres qüestions sobre el màrqueting digital.

 

Campanya #askdigitalmakers

 

Superproducció per només 25 euros

Encara que pugui semblar que la generació de continguts en format vídeo és molt costosa, la tecnologia actual ens permet l'enregistrament amb un cost força reduït, anem a veure com:

 

Equip de gravació necessari

Amb un pressupost d'aproximadament 25 euros podem començar a gravar continguts per al nostre departament de màrqueting:


Un dispositiu mòbil o càmera

Actualment la qualitat d'aquestes càmeres ens permetrà obtenir uns resultats més que acceptables.


Un trípode o suport per fer un enregistrament més estable

No recomanem subjectar la càmera amb la mà excepte en casos que requereixi d'un pla en moviment. https://www.amazon.es/Paladinz-Professional-Secciones-Adaptador-inalámbrico/dp/B06XSYSLH2/ref=sr_1_1_sspa

Un micròfon de solapa

Assegurar un bon àudio és imprescindible per mantenir l'atenció de la nostra audiència.
https://www.amazon.es/Micr%C3%B3fono-omnidireccional-condensador-Entrevista-Videoconferencia/dp/B073GJQKL1/ref=sr_1_9

 

Les millors pel·lícules tenen un bon guió

Abans de començar a rodar com si fossis Steven Spielberg és important que prenguis un temps per pensar en els objectius que vas a perseguir amb el vídeo.

Què vull mostrar?

Inverteix un temps a idear un guió i un petit storyboard del contingut que presentessis en el vídeo. No cal que sigui exacte si prefereixes ser espontani però tenir en compte els punts que exposaràs t'ajudarà a estructurar el teu discurs.

A qui va dirigit?

En aquest article t'expliquem els avantatges de conèixer i treballar sobre la base del buyer persona. En el cas dels vídeos s'aplica perfectament, entendre al teu client per saber quins punts li van a interessar en el contingut que li vas a oferir és vital per mantenir la seva atenció.

A través de quin canal ho emetré?

Per tenir en compte la durada del mateix és important saber en quina plataforma ho vaig a emetre, a tall d'exemple: en instagram un vídeo màxim pot durar 1 minut i un storie 10 segons.

 

Llums, càmera ... Acció!

Per a finalitzar t'oferim uns consells que t'ajudaran a millorar la qualitat dels teus enregistraments.

 

El pla

El millor pla per a aquest tipus de vídeo sol ser el pla mitjà, per tant el nostre actor ha d'aparèixer des del cap fins a la cintura i estar el més centrat possible a la pantalla. D'aquesta manera centrem l'atenció de qui ens mira a l'interlocutor.

 

plano_largo plano_bueno
Pla llarg Pla mig

 

La postura

Assegura't de tenir-se drets tant si apareixes de peu o assegut així com una posició de braços que denoti positivitat i alegria, prohibit braços creuats! Finalment i no menys important, somriu.

 

mala_postura plano_bueno
Mala postura Bona postura

 

La llum

Es pot gravar bons plans sense necessitat de focus, simplement busca un espai interior o exterior que garanteixi una il·luminació equitativa i sobretot que il·lumini el rostre de l'actor.

 

foto_oscura plano_bueno
Mala il.luminació Bona il.luminació

 

Fins aquí el nostre article sobre com realitzar Video Màrqueting efectiu per a la teva empresa.

Des DigitalMakers creiem que no cal fer grans inversions per tenir bons resultats, bones idees i una bona execució.

Si vols saber si una estratègia de comunicació com aquesta pot fer créixer el teu negoci, en DigitalMakers t'oferim una consultoria gratuïta per respondre els teus dubtes.

T'animes a descobrir-ho? T'esperem!

Per a més contingut rellevant, no ho dubtis, subscriu-te ja al nostre newsletter o segueix-nos a la xarxa social que prefereixis.

Jordi Prat
Profundament professional i realista, el Jordi és el gestor de projectes i consultor estratègic a DigitalMakers, especialista en marketing que no té por a dir les veritats als clients perque puguin millorar en el seu negoci.
Spread the love
Nueva llamada a la acción